Role protein-proteinových interakcí v N6-adenosyl methylacích mRNA - Saleh, Mária, 1990- (2014)
Již několik desetiletí je známo, že mRNA je modifikována methylací adeninu. Navzdory průlomovým pracem v posledních dvou letech je biologická funkce této modifikace málo prozkoumaná. Existují indicie, že se může podílet na procesech řídících přechod do meiozy u kvasinek, určení pohlaví u Drosophily, regulaci obezity u člověka nebo formování cévních svazků u rostlin. Proteiny nedávno identifikované jako součásti mRNA methylačního komplexu budou klonovány do příslušných vektorů pro kvasinkový dvouhybridní systém a tyto interakce zde budou testovány.