Efektové algebry - Jurečka, Pavel (2014)
V této bakalářské práci se věnujeme základním vlastnostem a příkladům efektových a zobecněných efektových algeber, motivaci pro jejich zavedení, souvislostí s MV-algebrami a stručnému zmapování nutných a dostatečných podmínek pro to, aby bylo možné danou efektovou algebru vložit do efektové algebry efektů na Hilbertově prostoru.