Srovnání XAD pryskyřice a polyuretanové pěny (PUF) pro účely vzorkování vzduchu a mokré depozice - Palátová Nežiková, Barbora (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním vzorkovacích médií polyuretanové pěny a XAD pryskyřice, jejich vlastnostmi a použitím pro účely vzorkování vzduchu a směsné depozice. Úvodní část je věnována charakteristice těchto médií a vzorkovací metodice, následuje porovnání již publikovaných studií na toto téma. Experimentální část se zabývá vzorkováním vzduchu a mokré depozice a interpretací získaných výsledků. V závěru práce jsou interpretovány výsledky a jejich porovnání s dalšími studiemi.