Výpočty stability Ta v různých konfiguracích - Mazalová, Martina (2014)
Tato bakalářská práce se věnuje ab initio výpočtům stability tantalu v různých konfiguracích (kubické prostorově centrované, alfa a beta). Na základě relaxace struktury studovaných fází byly získány jejich rovnovážné strukturní parametry a z odpovídajících energetických minim byly vyčísleny tvorné energie vzhledem ke kubické prostorově centrované struktuře.