Studium synergických účinků směsí vybraných rozpouštědel při odstraňování graffiti - Severová, Marie (2014)
Cílem této bakalářské práce je ověření synergických účinků směsí vybraných rozpouštědel na odstraňování graffiti. Teoretická část se věnuje problematice graffiti a metodám jeho odstraňování. Experimentální část se zaměřuje na zjištění doby odstranění modelově vytvořeného graffiti z několika typů povrchů pomocí různých směsí rozpouštědel. Výsledky experimentů naznačují synergické účinky směsi dimethylsufoxidu s n-butylpropionátem a směsi Rhodiasolv IRIS s 1,3-dioxolanem při odstraňování graffiti.