Statistické vlastnosti Poissonova procesu - Bíza, Martin (2014)
V této bakalářské práci se věnujeme studiu statistických vlastností Poissonova procesu. V prvých dvou kapitolách jsou diskutovány vlastnosti po řadě Poissonova a exponenciálního rozložení pravděpodobnosti, jenž jsou s Poissonovým procesem úzce spjaty. V dalším textu budujeme teorii obecných stochastických procesů a za stanovení omezujících podmínek je dedukována konkrétní podoba Poissonova procesu. Tento v dalším zevrubně zkoumáme a to především za účelem určení jeho statistických vlastností. V poslední části práce pak nabyté poznatky aplikujeme na konkrétní situace a empiricky získaná data, abychom prozkoumali shodu teorie a měření.