Elektronická podpora výuky pravděpodobnosti - Šályová, Jitka (2014)
Tato práce se zaměřuje na jeden ze základních pojmů pravděpodobnosti, na náhodnou veličinu, různé typy jejího rozdělení a následnou aplikaci v příkladech. První část uvádí potřebnou teorii z oblasti pravděpodobnosti. V následujících dvou jsou podrobně popsané diskrétní a spojité typy rozdělení náhodné veličiny. Následují řešené příklady s využitím systému STATISTICA a vykreslení grafů funkcionálních charakteristik náhodných veličin. Všechny postupy jsou taktéž zpracovány pomocí animací a interaktivních tutoriálů na stránkách https://is.muni.cz/auth/do/sci/UMS/el/popis_statistika/index.html.