Reálná kouzla s komplexními čísly - Mareška, Petr (2014)
V této bakalářské práci se věnujeme komplexním číslům a jejich aplikacím. Práce je rozdělena do pěti kapitol. V první kapitole se seznámíme s historií komplexních čísel, jejich definicí i geometrickým znázorněním v komplexní rovině, derivacemi a integrály funkce komplexní proměnné. Další kapitoly jsou zaměřeny na různé aplikace komplexních čísel. Příkladem může být výpočet reálných integrálů přes komplexní čísla nebo řešení lineárních diferenciálních rovnic druhého řádu. Poslední kapitola uvádí mnohá další použití komplexních čísel i s odkazy k dalšímu studiu.