Faktory ovlivňující obsah a distribuci rizikových prvků a rizikových látek ve fluvizemních půdách - Lesniáková, Romana (2014)
V této bakalářské práci se věnujeme zhodnocení faktorů, které ovlivňují obsah a distribuci rizikových látek a prvků ve fluvizemních půdách. Tyto faktory jsou velice důležité pro hodnocení zátěže nivních půd. Protože se jedná o zemědělsky velmi využívané půdy, jsou proto objektem dlouhodobého monitoringu. V bakalářské práci je popsáno jak jednotlivé faktory zejména povodně ovlivňují obsah rizikových látek v těchto půdách. Jsou zde také interpretovány částečné výsledky z republikového monitoringu, který byl zadán Ministerstvem vnitra za účelem hodnocení kvalit zemědělské půdy.