Zavedení molekulární analýzy genu pro filaggrin - Jurčeková, Elena (2014)
V této diplomové práci se věnuji problematice dědičných genodermatóz způsobených mutacemi v genu pro filaggrin. Nejrozšířenějšími fenotypy těchto mutací jsou ichthyosis vulgaris a atopická dermatitida. Cílem této práce bylo zavedení vhodné molekulární analýzy genu pro filaggrin a stanovení typů a četností mutací pro českou populaci.