Topologická kvantová teorie pole a konformní teorie pole - Hulík, Ondřej (2014)
Diplomová práce se zabývá definicí a příklady topologické kvantové teorie pole TQFT a konformní teorie pole CFT. Topologická kvantová teorie pole je užitečným jak matematickým, tak i fyzikálním nástrojem, nicméně souvislost mezi těmito dvěma přístupy nemusí být zcela zřejmá. Tato souvislost je v práci diskutována. Dále se práce zabývá korespondencí mezi TQFT a CFT v konkrétním případě Chern-Simonsovy teorie a WZW modelu.