Elementární funkce komplexní proměnné - Hrdlička, Jan (2014)
V této bakalárské práci se venujeme studiu elementárních funkcí v komplexním oboru. Postupne studujeme exponenciální funkci, goniometrické funkce, hyperbolické funkce a ukazujeme jejich základní vlastnosti a odlišnosti od reálných elementárních funkcí. Dále rozebíráme vzorce, které v reálném oboru platí pro logaritmus a obecnou mocninnou funkci, a srovnáváme je s komplexním oborem.