Diskrétní rozdělení pro závislé události: kolektivní škody - Homola, Marek (2014)
V této bakalářské práci se věnujeme diskrétním rozdělením, které modelují počty jednoho typu závislých kolektivních škod. Popisujeme složené diskrétní rozdělení Neymanovho typu A, Pólya-Aeppli, Poissonovo-logaritmické a Thomasova rozdělení. Ukázali jsme základní charakteristiky a odvodili jsme odhady parametrů v daných rozděleních momentovou metodou a testy dobré shody v některých modelech.