Rychlost konvergence v centrální limitní větě - Rehák, Rastislav (2014)
V této bakalářské práci studujeme rychlost konvergence v centrální limitní větě pro posloupnosti nezávislých náhodných veličin se stejným rozdělením. Studujeme ji pomocí chyby aproximace distribučních funkcí, distribuční funkcí normálního rozdělení. Formulujeme teoretické odhady pro tuto chybu a porovnáváme je se skutečnou chybou pro několik známých rozdělení. Analyzujeme vhodnost normálních aproximací pro tato rozdělení.