Separace PCR produktů kapalinovou chromatografií - Šiborová, Marta (2014)
Tato diplomová práce se věnuje optimalizaci separace směsí oligonukleotidů pomocí chromatografických metod s následným použitím při identifikaci bakteriálních kmenů z environmentálních vzorků z oblastí po těžbě těžkých kovů. Byla vypracována rešerše shrnující možnosti molekulárně biologických metod pro identifikaci bakteriálních kmenů a především rešerše týkající se možností chromatografické separace PCR produktů. Praktická část se věnuje optimalizaci iontově výměnné chromatografie, hydrofilní interakční chromatografie, chromatografie v reverzní fázi a iontově párové chromatografie v reverzní fázi pro separaci oligonukleotidů a následné použití na směsi restrikčních fragmentů 16S PCR produktu bakterií A. ferrooxidans a A. thiooxidans.