Diagnostika reaktivního kapacitně vázaného plazmatu - Homola, Vojtěch (2014)
Nízkotlaké plazma je komplikované prostředí, ve kterém probíhá množství fyzikálních a chemických procesů. Cílem této práce je diagnostika kapacitně vázaného nízkotlakého výboje ve směsi vodíku a dusíku. Použité diagnostické metody jsou hmotnostní spektrometrie s možností měřit rozdělovací funkci energie iontů, Langmuirova sonda a optická emisní spektrometrie.