Koordinace dávek podmíněných nepříznivým zdravotním stavem v právu Evropské unie - Černá, Jitka, 1979- (2014)
Tato práce pojednává o koordinaci dávek podmíněných nepříznivým zdravotním stavem v právu EU, jimiž jsou dávky v nemoci, mateřství a rovnocenné otcovské dávky, dávky při pracovních úrazech a nemocech z povolání a dávky v invaliditě. Cílem této práce je podrobněji seznámit české čtenáře s pravidly koordinace zmíněných dávek, s dopadem koordinačních pravidel na české dávky sociálního zabezpečení a s některými problémy vznikajícími v praxi. V práci je popsána koordinace jako metoda právní regulace, historický vývoj koordinace systémů sociálního zabezpečení, základ koordinace sociálního zabezpečení v primárním právu EU, osobní a věcná působnost koordinace, základní principy koordinace systémů sociálního zabezpečení a zvláštní pravidla koordinace dávek v nemoci, mateřství, rovnocenných otcovských dávek, dávek při pracovních úrazech a nemocech z povolání a dávek v invaliditě.