Limitní věty v pravděpodobnosti - Šindlář, Vojtěch (2014)
Tato práce se věnuje limitním tvrzením, která se používají v teorii pravděpodobnosti. Po shrnutí základní teorie se zabývá konvergencí náhodných veličin, zákony velkých čísel a limitními větami. Platnost vybraných tvrzení ukazuje na provedených simulačních studiích v softwaru R.