Míry kvality skóringových modelů - Gurecková, Veronika, 1991-; Koláček, Jan, 1976-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2014)
V této bakalárské práci se venujeme mírám kvality skóringových modelu. Matematicky popisujeme indexy a jejich vlastnosti v souvislosti s diverzifikacní silou modelu. Pozdeji aplikujeme tyto poznatky na reálných a simulovaných datech, v prostredí R-studia, kde je navzájem porovnáváme.
My thesis focuses on measuring the quality of scoring models by mathematically describing indexes and their properties with respect to the diversifying force of each model. The resulting knowledge is subsequently applied to real and simulated data using the R-studio environment, which is also used for comparing the individual models.
Vedoucí práce: Jan Koláček
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2014
Keywords: kredit skóring; matematická statistika; statistické modely; mathematical statistics; statistical models; bakalářské práce; bachelor's theses