Vybrané botanické lokality východních Čech - Merglová, Klára (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku přírodních poměrů tří chráněných území ve východních Čechách. Jedná se o přírodní rezervaci Maštale, přírodní památku Nedošínský háj a přírodní rezervaci Peliny. Popsala jsem geomorfologii, reliéf, půdní poměry, klima, hydrologii a potenciální přirozenou vegetaci. V práci je uvedena i historie botanického výzkumu a seznam rostlinných druhů, které se vyskytují na daném území. Informace jsem zpracovala na základě rešerše literatury a údajů z databáze.