Přírodní podmínky a cévnaté rostliny obce Železné na Tišnovsku - Pokorná, Eva, 1983- (2014)
V této bakalářské práci se věnuji přírodním podmínkám a cévnatým rostlinám v okolí obce Železné na Tišnovsku. S použitím příslušných literárních pramenů popisuji vybrané abiotické a biotické podmínky vymezeného území, a to morfologii terénu, geologickou stavbu, půdní poměry, vodní toky, podnebí a potenciální vegetaci. Za využití dostupných floristických údajů předkládám stručný přehled dosavadního botanického průzkumu v daném území a jeho okolí. Práce obsahuje asi 400 druhů cévnatých rostlin.