Stanovení karboxylových kyselin pomocí plynové chromatografie v kombinaci s plamenově ionizačním detektorem - optimalizace metody - Šrajerová, Aneta (2014)
V této bakalářské práci se věnujeme stanovení vybraných karboxylových kyselin. Byl vytvořen přehled derivatizačních metod pro úpravu karboxylových kyselin a následně byla vybrána a optimalizována metoda, která využívala specifických reakcí alkyl chloroformiátů. K analýze byla použita plynová chromatografie s plamenově ionizačním detektorem. U stanovovaných karboxylových kyselin byly určeny retenční časy, limit detekce a vytvořeny kalibrační křivky.