Signalizace přes B-buněčný receptor: důležitá dráha pro patogenezi a terapii B-buněčných malignit - Henzlová, Kateřina (2014)
Cílem této práce je shrnutí dosavadních poznatků o signalizaci přes B-buněčný receptort (BCR) a její deregulaci v patogenezi a terapii B-buněčných malignit. V nedávné době byly s velmi slibnými prováděny výsledky klinické studie zaměřené na inhibitory důležitých komponent BCR dráhy Syk, Btk a PI3K (fosfamatinib, ibrutinib a idelalisib). Výhodou terapie B-buněčných malignit selektivními BCR inhibitory je, že se pro její cílenost dá očekávat menší množství nežádoucích vedlejších účinků než u klasických způsobů léčby.