Výzkum gamma-delta T buněk jako kandidátů pro adoptivní imunoterapii B-buněčných malignit - Ledererová, Aneta, 1991- (2014)
Tato práce se zabývá gamma-delta T buňkami a jejich využitím při terapii B-buněčných malignit a skládá se ze tří částí. Nejdříve je krátce popsán imunitní systém, dvě hlavní kapitoly jsou věnovány gamma-delta T buňkám, jejich vývoji a zejména jejich protinádorovým funkcím, a B-buněčným malignitám. Jsou zde podrobně rozebrány monoklonální gamapatie nejasného významu, doutnající mnohočetný myelom, mnohočetný myelom a chronická lymfatická leukémie.