Sekundární metabolity rostlin - přínos pro rostlinu i člověka - Štefková, Marie (2014)
Tato bakalářská práce shrnuje poznatky o hlavních skupinách sekundárních metabolitů rostlin a jejich biosyntéze u širšího spektra druhů, zabývá se možnostmi jejich biotechnologické produkce na základě identifikace genů pro klíčové enzymy. Blíže se věnuje čeledi bobovité a jejímu významu pro člověka z hlediska využití sekundárních metabolitů.