In vivo a in vitro modely pro studium chronické lymfocytární leukémie - Smyčková, Lucie (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na in vitro a in vivo modely pro studium chronické lymfocytární leukémie. In vitro modely představují buněčné linie odvozené z maligních B lymfocytů pacientů. V textu je popsáno jejich ustavení, využití a problémy, které jsou s použitím buněčných linií spojeny. Jako in vivo modely pro výzkum tohoto onemocnění slouží myší modely. Práce rozděluje jednotlivé typy myších modelů, popisuje jejich vytváření a využití. Závěrečná část se zabývá srovnáním výhod a nevýhod in vitro a in vivo modelů používaných ve výzkumu chronické lymfocytární leukémie.