Genové mutace v patogenezi mnohočetného myelomu - Procházková, Iva (2014)
Mnohočetný myelom je nádorové onemocnění plazmatických buněk, jehož patogeneze nebyla dosud plně objasněna. Plazmatické buňky procházejí během nádorové transformace řadou změn. Jedním typem těchto změn jsou genové mutace, jež mají vliv na poruchy různých buněčných procesů. Cílem této bakalářské práce je popsat roli mutací různých genů v patogenezi mnohočetného myelomu a shrnout poznatky o možnostech jejich využití jako prognostických a prediktivních faktorů tohoto onemocnění.