Mezibuněčná signalizace kontrolovaná semaphoriny - Paclíková, Petra; Bernatík, Ondřej, 1984-; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2014)
Bakalářská práce Mezibuněčná signalizace kontrolovaná Semaphoriny shrnuje dostupné poznatky o semaforinové signalizaci. Práce je rozdělena do pěti kapitol, které popisují samotné semaforiny, jejich receptory, molekulární podstatu přenosu signálu, funkce semaforinové signalizace ve vývoji orgánových soustav a poslední kapitola je věnována funkčním a molekulárním podobnostím s Wnt signalizací.
Bachelor's thesis Cellular signaling controlled by Semaphorins summarize existing finding about semaphorins signaling cascade. Thesis is divided into five chapters, which describe Semaphorins, their receptors, molecular mechanizms of signal transduction, functions of Semaphorins signaling during develepmonet of organ systems and the last part is dedicated to functinal and molecular similarities between Semaphorin singnaling cascade and Wnt signaling.
Vedoucí práce: Ondřej Bernatík
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2014
Keywords: bakalářské práce; bachelor's theses; Semaphorins; Signal Transduction; Wnt Signaling Pathway; buněčné signály; karcinogeneze; semaforinová signální dráha; semaforiny; signální transdukce; signální dráha Wnt; carcinogenesis; cell signals; semaphorin signaling pathway