Analýza elektrické impedance v buněčné biologii a in vitro toxikologii - Hon, Radim (2014)
V této bakalářské práci se věnuji analýze elektrické impedance v buněčné biologii a in vitro toxikologii. Úvodní kapitoly jsou věnovány popisu principů buněčné impedimetrie a buněčných impedimetrických měření, které následuje přehled možných aplikací buněčné impedimetrie a přehled komerčně dostupných systémů pro měření buněčné impedance. Experimentální část této práce je založena na impedimetrickém hodnocení vlastností buněčné linie normálních potkaních jaterních epiteliálních buněk WB-F344 a od nich odvozené linie WB-ras transformované onkogenem H-ras. Pro hodnocení parametrů souvisejících s buněčnou adhezí, kohezí a proliferací byl použit systém xCELLigence.