Elektrochemické studium koroze ocelových materiálů - Foret, Lukáš (2014)
V této diplomové práci se věnujeme studiu koroze různých ocelových materiálů a využití inhibitorů koroze metodou lineární sweep voltametrie. Na základě naměřených dat byly porovnány korozní odolnosti čtyř druhů ocelí v různých prostředích. Dále byla zkoumána účinnosti kofeinu, adeninu a 2,6-diaminopurinu v přítomnosti chloridových iontů jako inhibitorů koroze pro tyto druhy ocelí.