Syntéza inhibitorů enzymů potřebných k opravě DNA - Havel, Štěpán (2014)
Tato práce popisuje přípravu nových inhibitorů nukleázy MUS81 na bázi pyrazolo [5.1-c] [1.2.4]triazinu. Námi vyvinutá syntetická metodologie umožňuje flexibilní manipulaci poloh 3, 7 a 8 tohoto systému. Podařilo se nám vyvinout počáteční SAR, které naznačuje důležitost jednotlivých substituentů pro inhibiční aktivitu.