Studium protein-protein interakcí telomerasy z Arabidopsis thaliana - Pajtinka, Michal (2014)
V tejto bakalárskej práci sa venujeme protein-proteinovým interakciám telomerázy z Arabidopsis thaliana, ktoré hrajú dôležitú úlohu pri jej aktivácii i lokalizácii. Nakoľko sa jedná o enzým dôležitý pre navodenie bunkovej nesmrteľnosti a teda aj pre proliferáciu tkanív a vznik rakoviny, tento výskum má veľký potenciál na zisk poznatkov využiteľných nielen v medicíne. Ako metóda pre štúdium týchto protein-proteinových interakcí bola zvolená bimolekulárna fluorescenčná komplementácia, pomocou ktorej bola potvrdená interakcia proteínov IMPA-4 a IMPA-7 s AtTERT podjednotkou.