Francouzsko-československé kulturní vztahy v letech 1960-1968 - Hromek, Martin, 1979- (2013)
Cílem předkládané disertační práce je zhodnocení vývoje a podoby francouzsko-československých kulturních vztahů v 60. letech 20. století. Práce je rozdělena do tří bloků, které jsou věnovány třem zásadním rovinám dané problematiky. V první části shrnuje kompetence a roli jednotlivých aktérů oficiálních a polooficiálních kulturních styků a srovnává rozdíly mezi Francií a Československem. Druhá část je věnována analýze koncepcí a strategií obou zemí v oblasti vzájemné kulturní výměny. Třetí část se zaměřuje na samotný průběh nejzásadnějších jednání, která měla odstranit problémy existující v oblasti kulturních styků