Studium interakcí proteinů pomocí metod molekulového modelování - Medvecká, Ľudmila (2014)
V první části této práce jsou shrnuty poznatky o proteinové rodině MAGE, SMC proteinech a jejich komplexech a dále o podjednotkách Smc5/6 proteinového komplexu. V teoretické části jsou popsány také metody molekulového modelování. Praktická část se zaměřuje na studium proteinů Nse1 a Nse3 a jejich dvou komplexů z různých hledisek. Všechny simulace popsané v této práci byly provedené pomocí nástrojů ze softwarového balíku AMBER, na základe kterých byla provedena následná analýza zkoumaných molekul.