Analýza percepce vztahu mezi městem Moravské Budějovice a jeho místními částmi - Svobodová, Vendula (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahem mezi městem Moravské Budějovice a jeho místními částmi. Dále pak se zabývá vlivem, který mělo neosamostatnění se místních částí na život v nich. Cílem je objas-nit tento vliv, k čemuž je použito srovnání stejných atributů i u bývalých místních částí Moravských Budějovic, které jsou v současné době již samostatnými obcemi. V těchto obcích i místních částech bylo ke sběru dat použito dotazníkové šetření. Dotazník se zabýval percepcí vybraných atributů kvality života v místě jejich bydliště, percepcí závislosti na městě Mor. Budějovice, percepcí spokojeností či nespokojeností se specifickými atributy v místě bydliště a percepcí vztahu k Mor. Budějo-vicím. Z výsledků pak vyplývá, že místní části mají horší vztah k Mor. Budějovicím, protože jsou na něm závislé ve svém jednání, tak i finančně.