Rozvíjení geografických kompetencí pomocí pracovních listů - Rebendová, Kateřina (2014)
Tato bakalářská práce je věnována tvorbě pracovních listů na vybraná témata pro gymnaziální geografické vzdělávání. V úvodu práce jsou popsány učební úlohy, pracovní listy a geografické kompetence. Hlavní část je věnována pěti vytvořeným pracovním listů na témata: Globální klima, Oceány a moře, Obyvatelstvo, Přírodní katastrofy a civilizační rizika, Letem světem. Ke každému pracovnímu listu byla sestavena výkladová část a metodika pro učitele. V závěru práce je vyhodnocení pracovních listů vypracovaných studenty na gymnáziu v Hodoníně.