Využití atlasů a obrysových map v gymnaziálním geografickém vzdělávání - Marková, Eva (2014)
Bakalářská práce se věnuje využití atlasů a obrysových map v geografickém gymnaziálním vzdělávání. Tato práce vznikla především za účelem poukázat na současný stav práce se školními atlasy a orientace na mapách školního atlasu a na obrysových mapách jednotlivých žáků ve vyučovacích hodinách zeměpisu na středních školách, speciálně na gymnáziích. Pro tyto účely byly vytvořeny pracovní listy věnující se právě práci se školními atlasy a práci s obrysovými mapami a jsou součástí této bakalářské práce. Dalšími částmi jsou kapitoly týkající se atlasů, jako je jejich definice, struktura, dostupnost či možnosti využití ve výuce zeměpisu (geografie). Obdobné kapitoly jsou věnovány i obrysovým mapám. Dále byly vytvořeny pokyny pro práci s pracovními listy a metodický návod pro učitele. Na závěr bakalářské práce je uvedeno zhodnocení pracovních listů.