Analýza výsledků přijímacího testu ze zeměpisu - Blahútová, Andrea (2014)
V této bakalářské práci se zabýváme analýzou výsledků přijímacího testu ze zeměpisu z roku 2013 na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity. Z hlediska teoretické části práce se věnujeme didaktickým testů v obecné rovině a testovým úkolům a jejich členění. V rámci didaktických testů hovoříme o jejich dělení a vlastnostech. Praktická část je založena na analýze výsledků uchazečů v zeměpisném testu, který je zkoumán z hlediska testových úloh (jejich kategorií), statistických charakteristik (průměrný počet bodů, maximum či minimum) av neposlední řadě srovnáván s Testem studijních předpokladů (TSP). Na závěr hodnotíme získané výsledky a hledáme možná zlepšení testu ze zeměpisu.