Molekulárne biologické metódy pri štúdiu zmien redoxného bunečného stavu u karcinomu prostaty - Hlavna, Marián (2013)
Práca je zameraná na vybrané molekulárne biologické metódy a ich využitie pri štúdiu molekulárnych dejov pri karcinjóme prostaty. Aplikovali sme metódu PCR v reálnom čase na anlýzu zmien expresie miRNA. Použili sme biofyzikálny prístroj xCELLigence pre monitorovanie cytotoxicity látok a bunkového rastu v reálnom čase. A zaviedli sme imuno-separačný protokol na izoláciu metalothioneínu zo vzorku, kombinovaný s následnou elektrochemickou detekciou.