Výskyt Bacillus cereus v potravinách - Podobová, Jana (2014)
Bakterie Bacillus cereus se vyskytuje hlavně v prostředí, ale zároveň je to významný kontaminant potravin a může způsobovat alimentární onemocnění. Práce je zaměřena na problematiku B. cereus a jeho výskyt v potravinách, zejména mléčných výrobcích. Uvedena je také problematika faktorů virulence, zejména toxinů produkovaných B. cereus. Závěrem jsou uvedeny metody detekce toxinů i samotné bakterie.