Změny v rozložení základních druhů povrchů v okrese Karviná - Reczek, Michal (2014)
Tato práce se věnuje sestavení map základních druhů povrchů v okrese Karviná a změnám v rozložení těchto povrchů. Použity byly multispektrální snímky z družic Landsat z let 1986 a 2013. Snímky byly geometricky korigovány a následně klasifikovány pomocí objektově orientované klasifikace algoritmem ECHO s přesností 94 % respektive 97 %. Výsledné mapy byly porovnány a byly na nich identifikovány změny v rozložení základních druhů povrchů.