Využití datových specifikací směrnice INSPIRE k vytváření syntetických map. - Sendlerová, Alice (2014)
Bakalářská práce se věnuje dostupnosti datových sad přílohy III směrnice INPSIRE a jejich využití. Prvotní část práce je věnována možnosti tvorby map skrze elektronické mapové služby včetně zhodnocení pozitiv a negativ těchto služeb. Dále jsou podrobně zanalyzovány dvě vybrané datové sady přílohy III směrnice INSPIRE, z nichž bude tvořena praktická část. V závěru práce je předložena ukázka, jak je možno využívat data dle směrnice INSPIRE pro tvorbu syntetických map a co z nich lze vyvodit.