Návrh koncepce Atlasu zdravotního stavu ČR a Jmk. - Ambrož, Jan (2014)
V této bakalářské práci se zabýváme návrhem Atlasu zdraví obyvatelstva v ČR a Jmk. V první části se autor zamýšlí nad postupy a tvorbou map se zdravotnickou tematikou. Poté volně přechází na přehled základních mapových děl dané oblasti a to nejen v České republice, ale i ve světě. V další části je několik vybraných mapových děl hodnoceno a analyzováno. Následně je vytvořena vlastní klasifikace Atlasů zdravotního stavu a nakonec je proveden návrh koncepce Atlasu zdraví obyvatelstva ČR a Jmk. Výstupem práce jsou kromě návrhu koncepce atlasu a jeho klasifikace také autorem vytvořené vzorové mapové listy.