Mapová aplikace pro fotograficky zajímavá místa v okolí Brna - Bláhová, Monika (2014)
Cílem této bakalářské práce je kompletní návrh a implementace webové mapové aplikace pro správu fotograficky zajímavých míst v okolí města Brna. Tato webově dostupná aplikace využívá jako referenční mapové podklady základní mapy Google, a celá mapová část aplikace je řešena s využitím Google Maps API. Součástí práce je řešení kartografických aspektů webové mapové aplikace, je navržena celková kompozice a symbolika. Prostředí je tvořeno pomocí programovacích a značkovacích jazyků PHP, HTML a CSS. Interaktivita aplikace je pak zajištěna pomocí JavaScriptu. Technologie využité pro tvorbu aplikace jsou volně dostupné. Hlavním výstupem práce je webová mapová aplikace pro správu fotograficky zajímavých míst a návrh matice funkčních a mimofunkčních požadavků obecně platné pro obdobné aplikace. Práce obsahuje CD s výslednou aplikací.