Tvroba a užití map pro vozíčkáře - Krchňáček, Radim (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem tvorby navigačních map pro osoby s omezenou schopností pohybu. Hlavním cílem je návrh značkového klíče navigační mapy a vytvoření ukázky takové mapy na vybrané části městského prostředí. Ukázka mapy byla zpracována na základě poznatků z analýzy dříve vydaných map s touto tématikou. Pro vytvoření mapy bylo nutné provést terénní mapování, kterému předcházel návrh metodiky kategorizace a značení komunikací pro chodce.