Poruchy skusu u člověka - Herzánová, Alena (2014)
Bakalářská práce pojednává o poruchách skusu u člověka, jejich výskytu a jejich léčbě. V teoretické části je popsána anatomická stavba žvýkacího ústrojí s důrazem na zuby, chrup a jeho vývoj, je definován pojem skus a dále jsou popsány jeho poruchy. V praktické části jsou zkoumány modely chrupu pomocí několika metodik, zařazena byla i případová studie zabývající se zanedbanou léčbou poruchy skusu. Z výsledků práce vyplývá rozšíření jednotlivých anomálií, jejich vzájemné vztahy a rozšíření Angleho tříd. Dále můžeme z výsledku konstatovat, že léčbu ortodontických anomálií v dnešní době je možno považovat za úspěšnou.