Charakterizace plazmidů přenášejících rezistence k antibiotikům a faktory virulence různých serovarů Salmonella enterica - Havlíčková, Pavla (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá plazmidy nesoucími geny rezistence a virulence u medicínsky významných zástupců bakterie Salmonella enterica subsp. enterica. Praktická část práce je zaměřena na kmen Salmonella Typhimurium F98 a jeho schopnost adheze a invaze do epiteliálních buněk v závislosti na přítomnosti varianty plazmidu p9134.