Studium přípravy a struktury P-N-C ligandů - Horní, Michal (2014)
Předložená diplomová práce se zabývá studiem přípravy a struktury P-N-C ligandů. Úvodní kapitoly jsou věnovány literárnímu přehledu. V experimentální části jsou popsány syntézy ligandů a jejich charakterizace dostupnými fyzikálně-chemickými metodami. Bylo připraveno celkem 15 nových, dosud nepublikovaných ligandů, u 10 z nich jsme stanovili molekulovou strukturu pomocí RTG strukturní analýzy. Připravené ligandy jsme podrobili komplexotovorným reakcím s Cu(I). Pro detailní studium reakčních směsí a produktů byla využita NMR spektroskopie.