Exprese proteinů regulujících kmenovost buněk v průběhu buněčného cyklu - Šulcová, Marie (2014)
Hlavním úkolem této bakalářské práce je pojednání o expresi kmenovostních markerů v kontextu buněčného cyklu. Zkoumány byly hlavně souvislosti mezi expresí proteinů regulujících buněčný cyklus a expresí kmenovostních markerů. Zaměřila jsem se také na téma korelace exprese vybraných kmenovostních markerů a exprese ABC transportérů. Výsledkem studia bylo potvrzení domněnky o vzájemném spolupůsobení všech tří studovaných oblastí zájmu. Vše tedy jasně naznačuje, že pokud budou nádorové kmenové buňky studovány komplexně, s přihlédnutí ke všem mechanizmům, kterými se účinně brání, je možno dosáhnout kýženého výsledku v podobě jejich zacílení při terapii.