Z okraje Brna do centra - jak nám to jede? - Havránek, David (2014)
Bakalářská práce se věnuje analýze dopravní obslužnosti okrajových částí města Brna prostřednictvím veřejné hromadné dopravy. Součástí práce je i samotný výběr těchto okrajových částí na základě předem definovaných parametrů. Analýza je zpracována pro různé části dne, týdne i roku a je prováděna v době platnosti jízdních řádů pro období 2013/2014. Většina sledovaných charakteristik je hodnocena ve vztahu k centru města Brna, konkrétně k jeho třem největším dopravním uzlům, kterými jsou Hlavní nádraží-Úzká, Česká a Mendlovo náměstí. Mezi tyto sledované charakteristiky patří zejména počet spojů, průměrná rychlost a průměrný interval mezi spoji. Pomocí nich jsou hodnocené okrajové části města mezi sebou porovnávány, a to ve všech stanovených časových horizontech. Celkové výsledky analýzy jsou pak geograficky interpretovány a některé z nich jsou i prezentovány graficky.